Saturday, November 13, 2010 | By: kIcAp...

aku memang ignorance...so what?? part 1

bila mgenangkan blog aku dah jd pengumpul sawang y berjaya = cam rase jd mnusia x bertanggung jawab plak..heee..exam fever katakan wpon mmg jelas aku ternyata malas mgeupdate blog..

dulu aku x percaya bila mak aku ." arah( nama manje y konon -hilang arah pon ader), ko ni, bila mak cakap, muka tu kalau x wat muka badak, tak sah..cuba jadi sensitive sikit..asal boleh je.." = ignorance..
cik GuGel: tq!! google.com
aku : wat muka badak ( semestinya) memandang ibuku tersayang berkata : nantilah dulu ( sememangnya ignorance nk mati)

sejak akhir2 ni, tahap ke-ignorance-an aku agak tak boleh bla..lihat beberapa kes y aku akn bentangkan..

kes 1 : 
tmpat kejadian : pejabat bendahari
hari ; isnin ( monday blues la konon)
pukul 8 pagi (awal gler)
pukul 745: masih bermalasan di atas katil, telefon aku y barai tu berbunyi "u r my bestie, girl" --(wpon aku ni x la bes sgt).dr cik ellisa .." woi, ko x daftar subjek lg ke? " 
aku tyer dia kat mana lokasi die. ellisa = kat bndahari dr kul 8! (x heran pon sbb dia well-structured girl )
aku pon dgn smgat bgon bkak laptop aku y baru beli ni, online pkai wifi nak daftar subjek ..dgn smgat aku cek smlam "status tidak berhutang" tanpa meneliti satu number y kecik diantara byk 2 pkataan dalam aimsweb..
HUTANG KOLEJ :RM 10!! wadefak!!
aku pon ngan tak mandi, gigih mendaki tangga y ala- ala batu caves tu smata-mata tok byar saman motor aku y rm10 tu..oohh my gosh!!!

memandangkan hari itu hri Isnin = semua umat kat situ konon-konon skema, semua pakai smart day ..(baju kurung@ baju sopan dan semenggah dr aku)..aku pun duduk slpas tekan nombor..tak igt nombor berapa..11xx..melihatkan ellisa dgn cantiknya memakai buju kurung dan selendang ala-ala Shea Rasul, aku memandang persalinan ku yag begitu 'smart & sopan'..huh!! OMG!!

dlm hati aku "agak2 akak tu bg x byar,kalau aku pkai mcm ni?..ahh..biarlah, aku nk bayar kot..bankrap U ni klau aku x byar saman..dia nak halau, halau r..mmg aku akan wat muka badak je la..peduli apa aku, bayar tetap bayar" -IGNORANCE DISITU!!!

y kau x boleh bla tu, first word ellisa kat aku..aku igt dia tyer la " sara, kau dah makan belum?" tak pun          " saman kau tu rm 1o je kan?meh aku byarkan " ..sedap le juge telinga aku dengor..ini tak..ayat dia:

"sara! ko dah mandi belum??" suara tak nk beragak kuat pulak..seb baik scandal aku je dengar (PISANG)..
aku pun wat la senyuman y bru 1o minit lpas gosok gigi sambil MENGGELENG..heeee..ala tido je pon, bukan aku pi  main kat kubang lembu..---IGNORANCE LG!!

aku pun wat muka badak y tak mandi tu, menegur org kiri kanan mcm org bru lepas mandi bunga...lalaaaa..
tibe2 turn aku da sampai..AKHIRNYA!!
akak kaunter : tak memandang aku sbb die bckp ngan org kat dlm ofis..smbil mghulurkan tgn dia kat aku..bukan mintk DUIT tp kat mtrix..aku bru nk ckp, KAD MTRIX SYE DAH HLG DUA THUN LEPAS..tp cam x semenggah pulak..dua thun aku jd PATI kat UTM ni..aduhai...(pak gard-ampun!!)

kemudian dia memndang aku..aku ckp la .."saya x bwak kad matrix" ..dia pandang je aku ngan muka y agak KEREK aku kira..sambil berkata "hari kan ari isnin, mana baju smart day awak, kad matrix awak?"..ekeleh, aku dtg byar pakai sluar pjg baggy +sweter y bmggu  aku pakaisangkut kira "smart" pe..dr aku pkai sluar tido aku y gmbo HANJING SNOOPY ..tak ke haru..trus dia call pak gard..(tangkap itu org pelik!!)..

aku dgn ignorance yang membuak2+kebadakan aku y melampau aku REPLY sambil tgok muka dia y x puas ati tu..
" 881************" ( no ic tok key in data 4 payment)
"hari kan ari..." belum abis akak tu ckp, aku trus mgattack dia " 88***********!" dan megeluarkan rm10 precious aku tu..

Pisang a.k.a skandal aku senyum2 kat aku (turn dia sama ngan aku, tp dia kaunter sebelah)..biarlah..aku mlas dgar akak tu mmbebel..aku perasaan muka dia emo..lantak lah, janji aku bayar kan?? so?? ade masalah?? budak blakang aku dah gelak guling2..aku pon bla trus ke fac, dgn muka bhgia..

at last: rupe2 kna DAFTAR MNUAL!! noob gler, kna bgun pg2 sbb bnda y xde benefit...ARGhhhh!!

dalam kacang cengkerang : ignorance is bliss!! bukan aku nk ckp IGNORANCE tu bgus..tp mmg bagus pun..hahhaa..sb kau x payah nak peduli mulut-mulut busuk org y nak ckp pasal kau...n for me : haku akn buat je ape2 y aku rase RELEVAN pada aku, bukan ORG LAIN!!

p/s: slagi x btentangan dgn moral+adat+agama..ignorance 2 boleh pkai lg la..
p/s+s : tak mandi pagi +pergi bndahari = x langsung mncabul hak asasi manusia!!  teheeeee~~~

credit to miss ellisa gedik~~heeeee
sye x taw nper sye suke ini gmbar!! gedik~~
dan ini juge..
aku rse pix ni cool~~



6 chitchot...:

eeqa~ said...

banyak nye tande seru ko?
pinin!

scene JATUH TERGOLEK bile maw kuar? ngeh ngeh

kIcAp... said...

tu nnti..aku nk post gak..hohooo...
tnde seru: i loolikkeee

echasuzrin said...

hahahaha.... byk nye la ai name aku.... hehehe... waaa, lu men curik2 ea.... xpe2, amik la..... hehehe

kIcAp... said...

glamer cikit cik finding your feet~~ngeh2..

ammo said...

tuu dia habaq hang...1st post panjang nak mampoih...kikiki..lek la..selekeh2 bru la grunge sara..huhuhu

kIcAp... said...

heee..psang = tq read my post~
*_^ = muke comel~~hahaha

Post a Comment